میز گردشگری خوراک روز سهشنبه ۱۲ اردیبهشتماه با حضور مدیرکل توسعه گردشگری داخلی معاونت گردشگری کشور در خانه تاریخی نصیرالملک شیراز رونمایی شد.
سیدمصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی کشور در این مراسم اظهار کرد: برای تشکیل چهار میز تخصصی غذاهای ایرانی، ملل، سردنوشها و گرمنوشها همچنین نان و شیرینی برنامهریزیهای منسجمی صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی ادامه داد: پیش از این در شهر سوخته سیستان و بلوچستان آثاری را از خوراکهای سنتی و تاریخی ایرانی یافتیم و بخشی از این آثار را در نمایشگاه امسال رونمایی کردیم اما اینکه در قالب تشکیل یک کمیته کشوری بتوانیم تمام اجزایی که در ایران در حوزه خوراکهای تاریخی کار میکنند شناسایی کنیم موضوعی بود که از سمت میز خوراکهای سنتی مطرح شد و مورد توجه قرار گرفت؛ قرار شد این کار در شیراز با همکاری دیگر استانهای کشور آغاز شود.
فاطمی اضافه کرد: من معتقدم خوراک ما مانند بسیاری از داشتههای فرهنگی کشور یک پیشینه، تاریخ، تمدن و یک آئین دارد. حتی خوراک خوردن ایرانیان آئین دارد. در واقع برخی غذاها را در ایران به صورت دستهجمعی و برخی را در تالار یا به صورت تکی میخوریم.
وی با بیان اینکه کتابهایی در رابطه با شیوه غذا خوردن ایرانیان منتشر شده است، افزود: خوراکهای ایرانی در کنار طعمی که دارد از یک پیشینه تاریخی برخوردار است. پیشینه تاریخی ایران گاهی در خوراک مردمان این کشور ظهور پیدا میکند.
این مقام مسوول گفت: نباید تنها به میراث فرهنگی توجه کنیم. گردشگری ادبی فارس و گردشگری خوراک هم جزو داشتههای باارزش ما هستند که از طریق آنها هم میتوانیم فرهنگ کشورمان را به جهانیان معرفی کنیم.
وی اظهار داشت: توجه به گردشگری در حوزههای مختلف میتواند در آیتمها و برنامههای تورهای گردشگری قرار بگیرد و بسط پیدا کند تا به معرفی بخشی از فرهنگ کشور بپردازد.
سید مؤید محسننژاد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس نیز در این مراسم ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری این برنامه گفت: جای بسی خوشحالی است که توانستهایم در قالب هفته شیراز رویدادهای اردیبهشت را با تاریخ و داشتههای کشور قرین و برگزار کنیم.
محسننژاد پیشنهاد داد: آمادگی این را داریم که در تابستان سال جاری جشنواره خوراکهای سنتی و تاریخی ایران را در شیراز برگزار کنیم.