طرح بازآفرینی و ساماندهی محوطه آرامگاه حیقوق رونمایی شد

  • 06 مرداد 1401 - 13:05
طرح بازآفرینی و ساماندهی محوطه آرامگاه حیقوق رونمایی شد

طرح بازآفرینی و ساماندهی محوطه آرامگاه حیقوق نبی(ع) در شهرستان تویسرکان روز پنجشنبه با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رونمایی شد. 

«سیدعزت‌الله ضرغامی» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که روز پنجشنبه به همراه رییس جمهور به همدان سفر کرده است در این آیین گفت: این طرح می‌تواند در ارتقای بخش میراث فرهنگی و گردشگری مجموعه موثر باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز گفت: آرامگاه حیقوق نبی(ع) بنایی قدیمی بازمانده از عصر سلجوقی با معماری مخروطی در آغوش تویسرکان آرمیده و به عنوان نماد گردشگری مذهبی در غرب کشور هر سال گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می‌کند.

«علی مالمیر» با بیان اینکه حفظ مشخصات تاریخی و معماری بنای آرامگاه این پیامبر الهی و محوطه مطلوب پیرامون آن از مهمترین مزیت های این اثر محسوب می شود اضافه کرد: فعالیت مستمر تورهای گردشگری می تواند زمینه ساز معرفی بیش از پیش این ظرفیت گردشگری شهرستان تویسرکان باشد.

وی ادامه داد: اهمیت مذهبی و جاذبه معماری و تاریخی این بقعه مطهر موجب شده تا رویکرد فرهنگی در امور مختلف اجرایی در شهرستان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

حضرت حیقوق نبی(ع) بر اساس روایات معتبر و متواتر کتاب های تاریخی و افراد دارای اعتبار، یکی از پیامبران بنی اسرائیل است که قریب به ۲ هزار و ۶۰۰ سال قبل در عصرˈ یهو یاقیمˈ و ˈصدقیاˈ پادشاهان یهود در منطقه اورشلیم می زیسته است. 

حیقوق نبی(ع) پس از حضرت شعیا(ع) به مقام نبوت مبعوث شده و در دوران کودکی هم عصر با حضرت الیاس نبی(ع) بوده چنانکه بر اساس نقل های معتبر تاریخی وارد شده که حیقوق نبی(ع) در دوران طفولیت به علت بیماری از دنیا رفت و الیاس نبی(ع) او را در آغوش کشید و با تضرع و دعا زندگی دوباره وی را از هستی آفرین طلب کرد و ایشان حیات دوباره یافت. 

برخی از مورخان بر این باورند که کلمه ˈحیقوقˈ به معنای در آغوش کشیده شده از همین واقعه تاریخی نشات گرفته است. 

حضرت حیقوق(ع) در زمان ˈبختنصرˈ پادشاه بابل با گروه بسیاری از بزرگان و اشراف بنی اسرائیل و تعدادی از پیامبران و بستگان آنها به اسارت بابلیان درآمد اما پس از فتح بابل توسط کوروش کبیر به تشویق پیروان خود به منطقه کنونی تویسرکان عزیمت کرد.

دیدگاه