تقدیر لاریجانی از «تلاش‌های سنجیده» دولت در حوزه نفت و گاز

  • 17 اردیبهشت 1396 - 8:35
تقدیر لاریجانی از «تلاش‌های سنجیده» دولت در حوزه نفت و گاز

رئیس مجلس شورای اسلامی اقدام‌های دولت یازدهم در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی را سنجیده و به‌هنگام توصیف کرد. علی لاریجانی توجه مسئولان به بهره‌برداری از مخازن مشترک نفت و گاز را نیز بسیار مهم دانست.

مراسم گشایش بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی صبح شنبه، ۱۶ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار شد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از جمله سخنرانان این مراسم بودند. زنگنه به این مناسبت گزارشی از وضعیت صنایع نفت و گاز ایران ارائه داد که لاریجانی آن را امیدوارکننده ارزیابی کرد.

به گزارش  شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا)، رئیس مجلس با بیان این که فعالیت‌های وزارت نفت را از نزدیک دنبال می‌کند گفت: «می‌دانم در این دولت و در بخش نفت و گاز تلاش‌های زیادی با وجود مشکلات موجود صورت گرفته است.»

علی لاریجانی تلاش‌های دولت در حوزه نفت و گاز را معقول و سنجیده خواند و تاکید کرد، در این حوزه که اولویت مهم کشور محسوب می‌شود باید سرمایه‌گذاری‌های بزرگی انجام گیرد، و با استفاده از فناوری‌های نوین، برداشت افزایش یابد و از هدر رفت منابع جلوگیری شود.

رئیس مجلس درباره بهره‌برداری از مخازن مشترک با کشورهای همسایه گفت: «این دولت توجه خوبی به بخش مخازن مشترک داشته که البته نتایج آن را مشاهده کرده است، این امر برای منافع ملی کشور بسیار مهم است، نباید در آن مناقشه صورت گیرد، این موضوع ابلاغ و تدوین شده، بنابراین نباید آن را دست‌مایه مناقشاتی قرار داد که ذهن جامعه دگرگون شود.»

میدان مشترک گازی با قطر

یکی از این مخازن، میدان مشترک گازی پارس جنوبی است که ایران و قطر در آن شریک هستند. قطر از ابتدای دهه هفتاد خورشیدی با همکاری فنی و سرمایه‌گذاری شرکت‌های مهم بین‌المللی استخراج گاز از این میدان را آغاز کرد.

ایران بهره‌برداری از این منابع را با تاخیری حدود ۱۲ ساله و با راه‌اندازی فازهای ٢ و ٣ پارس جنوبی آغاز کرد. طرح‌های توسعه پارس جنوبی در دولت‌های نهم و دهم به رغم سرمایه‌گذاری‌های کلان به دلیل سوءمدیریت، تشدید تحریم‌ها و ناکارآمدی برخی شرکت‌های داخلی به کندی پیش رفت.

ایران سرانجام در ماه‌های گذشته توانست پس از نزدیک به یک دهه میزان استخراج گاز از پارس جنوبی را به سطح برداشت قطر برساند.

در اوج تحریم‌ها در سال‌های پایانی دولت دهم میزان صادرات نفت ایران به روزانه کمتر از یک میلیون بشکه کاهش یافت. علی کاردر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت می‌گوید در آن دوره هزینه اجرای پروژه‌های این حوزه تا دو و نیم برابر افزایش یافته بود.

علی کاردر در یک نشست خبری در حاشیه نمایشگاه نفت و گاز اعلام کرد که میزان صادرات نفت خام ایران در فروردین ماه امسال ٢ میلیون و ۵٠٠ هزار بشکه در روز بود و  پیش‌بینی می‌شود میانگین صادرات نفت خام ایران امسال به ٢ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز برسد.

توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در روزهای گذشته به یکی از مباحث کانونی مبارزات انتخاباتی تبدیل شده است.

سه نامزد اصول‌گرای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ادعا می‌کنند اجرای برجام نقشی در بهبود وضعیت اقتصادی ایران نداشته و تحریم‌های هسته‌ای که قرار بوده لغو شوند همچنان اعمال می‌شوند.

لاریجانی: به تعهدهای برجام پایبندیم

بیژن زنگنه در واکنش به سخنان برخی کاندیداهای انتخابات که منکر تاثیر برجام در توسعه میدان‌های مشترک همچون پارس جنوبی شده‌اند گفت: «اگر برجام نبود، هم اکنون ایران صادرات نفت نداشت، البته ممکن است برخی بگویند چه بهتر ما می‌توانیم به اقتصاد غیر نفتی برسیم!»

به گزارش شانا، زنگنه در مراسم گشایش نمایشگاه نفت و گاز اعلام کرد که در سه سال و نیم گذشته ۱۱ فاز جدید پارس جنوبی به بهره‌بردازی رسیده و ظرفیت تولید در این تاسیسات در این مدت بیش از ۲ برابر شده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت نیز اجرای برجام را “یک موهبت برای صنعت نفت” خوانده و تاکید کرده که آثار مثبت برجام در این حوزه غیرقابل انکار است.

رئیس مجلس با اشاره به مناقشه‌ها بر سر توافق هسته‌ای که در روزهای گذشته و با نزدیک شدن به انتخابات ۲۹ اردیبهشت افزایش یافته تاکید کرد که آنچه با اجرای برجام نصیب جمهوری اسلامی شده “کف خواسته‌های ایران” بوده و این کشور به تعهدهای برجامی خود پایبند است.

دیدگاه