برگزاری ۳ رویداد گردشگری خوراک در استان فارس

  • 04 آبان 1401 - 8:31
برگزاری ۳ رویداد گردشگری خوراک در استان فارس

سرپرست معاونت گردشگری فارس از برگزاری ۳ رویداد گردشگری غذا خبر داد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، ابراهیم بختیاری امروز ۴ آبان ماه ۱۴۰۱ اظهار کرد: «رویدادهای گردشگری غذا در فارس تا آخر سال سه رویداد شامل دو جشنواره و یک همایش علمی درباره گردشگری غذا خواهد بود.»

سرپرست معاونت گردشگری استان فارس جشنواره ‏«پرشیا تاکاروا نیا در مسیر کاریز یزد» ‏را اولین جشنواره غذا با رویکردی خاص و تأثیرگذار خواند و گفت: «در این جشنواره گروه‌های کمپر (کاروان‌های مسافرتی) شرکت دارند که به هر سه استان فارس، کرمان و یزد سفر می‌کنند و در هر منطقه غذای محلی آن مناطق را می‌پزند. این جشنواره از شیراز شروع می‌شود و به کرمان می‌رود و در یزد خاتمه می‌یابد.»

بختیاری در ادامه به دومین رویداد گردشگری خوراک که یکی از محورهای اصلی نمایشگاه پارس است اشاره کرد و افزود: «نمایشگاه پارس شامل محورهای گردشگری ادبی، گردشگری هنری و گردشگری خوراک است که یکی از مهم‌ترین محورهای این نمایشگاه گردشگری خوراک است. در حاشیه نمایشگاه نیز ورک‌شاپ‌هایی برای علاقه‌مندان برگزار می‌شود.»

بختیاری گفت: «با توجه به حضور مدعوینی از دانشگاه، بخش‌های خصوصی و فود بلاگرها دارد احتمالا یک همایش نیز در دل نمایشگاه با عنوان گردشگری خوراک داشته باشیم.»

او سومین رویداد گردشگری غذا را همایش گردشگری خوارک خواند و تصریح کرد: «در پاییز همایشی علمی به میزبانی یک پشتیبان از تهران و با همکاری فدراسیون گردشگری خوراک در یکی از هتل‌های شیراز برگزار خواهد شد.»

سرپست معاونت گردشگری استان فارس با تأکید بر اینکه برنامه‌های گردشگری خوراک به استان ابلاغ‌شده ‏است، اظهار کرد: «میز و فدراسیون گردشگری خوراک، ذیل معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی از یک سال قبل ایجاد شده و مدیریت و پیگیری این شاخه جدید و مهم گردشگری ‏در ادارات کل استان‌های کشور انجام می‌شود.»

او گفت: «درصدد هستیم میز گردشگری خوراک را با ‏همکاری افراد دانشگاهی و بخش‌های خصوصی راه‌اندازی کنیم. شیراز با توجه به داشته‌های خوب  در حوزه خوراک حرف‌های بسیاری ‏برای گفتن دارد.»

بختیاری با اشاره به اینکه می‌خواهیم همان‌طور که مردم طی یک سفر یک‌روزه از تهران به شمال کشور برای خوردن غذا می‌روند غذاهای شاخص فارس را نیز ‏به عاملی برای جذب گردشگری تبدیل کنیم، افزود: «طبیعی است که ما باید روی معرفی غذاهای شیرازی کار کنیم تا جز همان دو سه نوع غذای معروف (کلم‌پلو، آش سبزی، سالاد شیرازی و فالوده) غذاهای دیگر شیراز و فارس نیز به سراسر کشور شناسانده شوند و این ممکن نیست مگر با انجام کارهایی نظیر برگزاری همایش و جشنواره در کنار دیگر کارهایی که بخش‌های خصوصی مدت‌هاست اجرای آن را در شیراز کلید زده است.»

بختیاری اضافه کرد: «نزدیک به یک سال و نیم است که در شیراز بخش خصوصی در آموزش غذاهای شیرازی ورود کرده و برای گردشگران خارجی تور آموزش غذاهای شیرازی می‌گذارد. این برنامه در بسته سفر این گردشگران قرار داده‌ شده و در این بسته نوشیدنی‌های شیرازی و ایرانی نیز همراه با خواص آنها به گردشگران آموزش داده می‌شود. البته در کنار این گروه باید گروه‌های تور گردان دیگر نیز به این برنامه بپیوندند تا غذاهای استان با سرعت مطلوب‌تری به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود.»

دیدگاه