«نوروز» در پایتخت آمریکا به رسمیت شناخته شد

  • 11 اسفند 1400 - 15:00
«نوروز» در پایتخت آمریکا به رسمیت شناخته شد

شورای شهر واشینگتن، پایتخت آمریکا، به اتفاق آرا قطعنامه به رسمیت شناختن نوروز به عنوان «رویداد فرهنگی و تاریخی» را تصویب کرد.

قطعنامه شورای شهر واشینگتن در این زمینه، روز سه‌شنبه، نخستین روز ماه مارس / ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ به تصویب رسید.

قطعنامه شورای شهر واشینگتن تاکید کرده که نوروز مراسمی است که فارغ از نژاد و قومیت و مذهب پاس داشته می‌شود.

در قطعنامه‌ای که به اتفاق آرا تصویب شد، شورای شهر واشنگتن آگاهی‌های متنوعی درباره ویژگی‌های نوروز یا «روز نو» که فرا رسیدن فصل بهار را نوید می‌دهد، منتشر کرده است.

در این قطعنامه نوروز یک «جشن باستانی» با قدمتی «سه هزار ساله» معرفی می‌شود که به گفته سازمان ملل متحد، توسط بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در ایران، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان و برخی کشورهای دیگر، و نیز جوامع مهاجر در آمریکا و سایر نقاط جهان جشن گرفته می‌شود.

در این قطعنامه گفته می‌شود که «نوروز نمادی از شروعی دوباره ‌و گردهمایی، و دوری از تجربیات و مصیبت‌های سال گذشته است، و همراه با طبیعت امید به سال نو را تداعی می‌کند.»

شورای شهر واشنگتن در قطعنامه خود نوروز را مناسبتی معرفی می‌کند که «مردم با هر پیشینه فرهنگی، نژادی، و مذهبی از جمله مسلمانان، مسیحیان، یهودیان، بهاییان، زرتشتیان، سایر مذاهب، و حتی غیرمذهبیان جشن گرفته می‌شود.»

این شورا در ادامه یادآور می‌شود که نوروز توسط سازمان ملل متحد نیز در فهرست میراث فرهنگی ناملموس بشریت به عنوان سنت فرهنگی که توسط بسیاری از مردمان جهان گرامی داشته می‌شود، شناخته شده است.

سازمان مال متحد با تصویب قطعنامه‌‌ای در سال ۲۰۱۰ به طور رسمی «روز جهانی نوروز» را به رسمیت شناخت.

شورای شهر واشنگتن در بخشی دیگری از قطعنامه خود می‌گوید که نوروز برای آمریکا یادآور «کمک‌های ماندگار تمدن بزرگ پارسی به جهان در طول هزاران سال، و تأثیر قابل توجه جوامع متنوع مهاجری که نوروز را جشن می‌گیرند، بر بافت اجتماعی اقتصادی ایالات متحده است.»

با تصویب این قطعنامه، شورای شهر واشنگتن ضمن به رسمیت شناختن نوروز، این مناسبت باستانی را به تقویم رسمی شهر اضافه می‌کند.

جمعیت زیادی از ایرانیان در ایالات مختلف آمریکا زندگی می‌کنند و واشینگتن از جمله مناطقی است که در نوروز، شاهد جشن‌های بزرگی از سوی ایرانیان است.

دیدگاه