۲۰ تیر، سالگرد کشته شدن زهرا کاظمی

  • 20 تیر 1397 - 13:36
۲۰ تیر، سالگرد کشته شدن زهرا کاظمی

امروز۲۰ تیر، سالگرد کشته شدن زهرا کاظمی عکاس-خبرنگار ایرانی کانادایی در زندان اوین است.

این خبرنگار-عکاس شیرازی که سال ۱۳۸۲ از کانادا به ایران سفر کرده بود، هنگام عکاسی از زندان اوین بازداشت شد و بعد از چند روز اعلام شد که جانش را از دست داده. کانادا پس از این اتفاق با ایران قطع رابطه کرد.

پیکر او در نزدیکی حرم سیدعلاءالدین حسین شیراز به خاک سپرده شده.

عاملان مرگ زهرا کاظمی هرگز معرفی و مجازات نشدند.

با این حال علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات فاش کرد که زهرا کاظمی به تشخیص وزارت اطلاعات دولت اصلاحات جاسوس شناخته نشد اما اصرار سعید مرتضوی، دادستان وقت بر جاسوسی او، نهایتا مرگ این شهروند ایرانی – کانادایی را رقم زد.

علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات اسفند سال گذشته به روزنامه ایران گفت: در پرونده زهرا کاظمی، دادستان وقت (سعید مرتضوی) اصرار داشت که وی جاسوس است. برای بررسی این موضوع ما در وزارت اطلاعات دو کارشناس ضدجاسوسی این وزارتخانه را مأمور کردیم تا در هتلی با این خانم مصاحبه کنند. این کارشناسان، پس از مصاحبه با وی، رسما اعلام کردند که به لحاظ فنی و علمی، زهرا کاظمی جاسوس نیست اما دادستان وقت تهران یعنی آقای سعید مرتضوی بر اصرار خود باقی ماند و این پرونده را از وزارت اطلاعات تحویل گرفت و به اطلاعات نیروی انتظامی واگذار کرد.

وزیر پیشین اطلاعات افزود: زهرا کاظمی، گویا در فرآیند بازرسی، تحویل اشیا و انتقال به بازداشتگاه و نه در بازجویی، به‌دلیل مقاومت برای تحویل اشیا همراه خود، مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد و سر او به جدول خیابان اصابت می‌کند و منجر به خونریزی مغزی او می‌شود.

زهرا کاظمی تیر ماه ۱۳۸۲ در تهران بازداشت شد. او چهاردهم تیرماه به علت عوارض ناشی از ضربه مغزی به بیمارستان بقیه‌الله منتقل شد و پس از چند ساعت به کما رفت. روز ۲۰ تیرماه سال ۱۳۸۲ زهرا کاظمی ۵۴ ساله در بیمارستان جان سپرد.

به گفته وزیر پیشین اطلاعات چنانچه به موقع او را به بیمارستان منتقل می‌کردند حتماً او نجات می‌یافت و همچنین اگر در این وضعیت، یعنی انتقال به موقع به بیمارستان و نجاتش، در هر دادگاهی، حتی دادگاه های کانادا در حضور وکیل کانادایی قرار می‌گرفتیم جمهوری اسلامی محکوم شناخته نمی‌شد بلکه مأمور یا مأموران دون پایه به‌دلیل قصور یا تقصیر، مسئول شناخته می‌شدند.

آقای یونسی افزوده: بد عمل کردن، لجاجت و متهم کردن دیگری یا سیاسی کردن موضوع، هزینه سیاسی سنگینی به جمهوری اسلامی تحمیل کرد وخود دست اندرکاران این پرونده هم برای همیشه متهم شناخته شدند.

دیدگاه