تاریخ : پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 18 April , 2024

آیا در سانحه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان، پای ماشین دیگری در میان است؟

  • 11 شهریور 1396 - 12:40
آیا در سانحه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان، پای ماشین دیگری در میان است؟
راننده اتوبوسی که دیروز در جاده بندرعباس-داراب واژگون شد، گفته که برای برخورد نکردن با یک خودرو که از روبرو به اتوبوس نزدیک می‌شده، اتوبوس را به سمت راست جاده منحرف کرده که همین باعث شده سانحه مرگبار رخ دهد.
کمیسیون عالی ایمنی راه‌ها می‌گوید که این ادعا از سوی راننده مطرح شده و در حال بررسی است.
این کمیسیون همچنین گفته که احتمال خواب‌آلودگی راننده هم مطرح است.
این راننده در بازداشت پلیس است. مقامات قضایی گفته‌اند که تست الکل و مرفین که از او گرفته‌اند «منفی است.»
به گفته این کمیسیون، «بررسی اولیه اتوبوس توسط کارشناسان حاکی از آن است که اتوبوس پس از برخورد با قرنیز پل و ترکیدگی لاستیک جلو، کنترل از دست راننده خارج و پس از طی حدود ۱۰۰ متر به پهلوی راست واژگون می‌شود. همچنین بررسی‌ها در خصوص جاده مورد نظر بیانگر آن است که مقطع راه مستقیم و علایم و خط کشی مناسب بوده و سرعت اتوبوس هم ۸۶ کیلومتر در ساعت بوده است.»
کمیسیون عالی ایمنی راه‌ها افزوده که این حادثه «مورد بررسی و موشکافی قرار دارد و نتایج نهایی پس از بررسی‌های کارشناسی دقیق از طریق رسانه ها در اختیار عموم شهروندان قرار خواهد گرفته با عوامل مقصر برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.»
در حادثه واژگونی اتوبوس که حدودا ساعت چهار صبج جمعه ۱۰ شهریور در نزدیکی شهرستان داراب استان فارس رخ داد، هفت دانش‌آموز دختر، یکی از مربیان و مالک اتوبوس کشته شدند و ۳۴ تن نیز زخمی شدند.
شماری از زخمی‌شدگان نیز قطع نخاع شده‌اند.
به دنبال این حادثه، رئیس‌جمهور روحانی خواهان پیگیری این موضوع شده است.

آمار بالای تصادفات در ایران

آمار قربانیان تصافات در ایران بسیار بالاست. آبان سال گذشته نیز یک دستگاه اتوبوس حامل شهروندان یزدی در شهرستان اقلید فارس واژگون شد که ۲۸ کشته به دنبال داشت. تیرماه سال گذشته نیز اتوبوس حامل که سربازان ارتش در نی‌ریز فارس واژگون شد. این حادثه ده‌ها زخمی و ۱۹ کشته بر جای گذاشت که ۱۳ نفر از آنان سرباز بودند.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد شمار قربانیان حوادث رانندگی در بهار ۱۳۹۶ در استان فارس در مقایسه با بهار سال گذشته دست‌کم ۹٫۵ درصد افزایش یافته است.

بر اساس آماری که پزشکی قانونی اعلام کرده در بهار امسال ۳۹۱ تن در استان فارس بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند. از این تعداد ۳۱۲ نفر مرد و ۷۹ نفر نیز زن بوده‌اند.

بر پایه این آمارها در بهار سال گذشته نیز ۳۵۷ تن در این استان بر اثر حوادث رانندگی جانشان را از دست داده‌اند.

در سال گذشته نیز بر اثر حوادث رانندگی هزار و ۴۵۸ تن در فارس کشته شدند و ۲۴ هزار و ۹۰۵ تن (۱۷ هزار و ۹۴۷ مرد و ۶ هزار و ۹۵۸ زن) مصدوم شدند.

آمار قربانیان تصادفات رانندگی در سال ۱۳۸۴ بیش از ۲۷ هزار نفر بوده است. این آمار در سال‌های اخیر به کمتر از ۱۷ هزار نفر رسید. به گفته نیروی انتظامی بیشترین تلفات رانندگی مربوط به خودروی پراید است.

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان «حوادث و تصادفات» را «شایع‌ترین» علت مرگ افراد زیر ۴۰ سال در ایران اعلام کرده است.

تصادفات جاده‌ای نهمین علت مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود اما در ایران، سومین عامل مرگ و میر محسوب می‌شود.

به گفته کارشناسان «تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفیت بزرگراهی، وجود بیش از دو هزار نقطه حادثه‌خیز در جاده‌ها، کمبود خدمات ایمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهم‌ترین عوامل تصادف جاده‌ای در ایران به شمار می‌آید.

پژوهشکده بیمه مرکزی ایران اعلام کرده در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین مرگ و میر در جاده‌ها را دارد.

دیدگاه