خانه دسته‌بندی نشده

اعلام رتبه‌بندی سالانه فساد؛ وضعیت ایران بدتر شده

  • 04 بهمن 1398 - 10:46
اعلام رتبه‌بندی سالانه فساد؛ وضعیت ایران بدتر شده

گزارش تازه سازمان شفافیت بین‌الملل نشان می دهد که دانمارک در میان ۱۸۰ کشور جهان “فساد مالی اندکی” دارد و رتبه یک را در فهرست این سازمان به خود اختصاص داده. ایران نیز که با فساد بسیار بیشتری مواجه است، در رتبه ۱۴۶ قرار دارد.

به گزارش یورو نیوز، رتبه ایران در مقایسه با آمار این سازمان در سال گذشته، ۸ پله سقوط کرده است. این بدترین رتبه این کشور طی سال‌های اخیر است.

کشورهای موزامبیک، بنگلادش و آنگولا در فهرست سال ۲۰۱۹ در کنار ایران قرار گرفته‌اند.

شفافیت بین‌الملل یک سازمان غیر دولتی است که در سال ۱۹۹۳ تأسیس شد و دفتر اصلی آن در برلین، آلمان قرار دارد. هدف این سازمان تلاش برای مبارزه با فساد و افزایش آگاهی در مورد آن است. این سازمان به طور سالیانه اقدام به انتشار شاخص ادراک فساد می‌کند. سنجش فساد به استفاده از شاخص‌های نظیر فساد، اختلاس، رشوهگیری، خرید و فروش پست‌های دولتی، رشوه‌پذیری دستگاه قضایی، فساد مالی در میان سیاستمداران و مقام‌های دولتی و عدم مقابله کافی یا ناکارایی در پیکار علیه مواد مخدر است.

گزارش سازمان شفافیت بینالملل بر اساس وضعیت نهادهای دموکراتیک و شاخص‌های فساد در ۱۸۰ کشور انجام شده و به هر کدام از این کشورها امتیازی بین صفر (بالاترین حد فساد) تا صد (عاری از فساد) داده است. نمره ایران در این رده بندی ۲۶ تعیین شده است.

دانمارک با نمره ۸۷ در صدر این فهرست و به عنوان “کم فساد ترین کشور” شناخته شده و پس از آن به ترتیب کشورهای نیوزلند، فنلاند، سنگاپور، سوئد، سوئیس، نروژ، هلند، آلمان و لوگزامبورگ قرار گرفته اند.

در قعر جدول منتشره از سوی سازمان شفافیت بین الملل نیز سومالی با نمره ۹ حضور دارد و پس از آن سودان جنوبی، سوریه، یمن و ونزوئلا قرار گرفته اند.

بنابر گزارش سازمان شفافیت بین الملل که مقر آن در برلین قرار دارد نتایج تحقیقات نشان می دهد مقابله با فساد در دو سوم کشورهای جهان کمتر شده است.

این سازمان همچنین پول های داده شده به احزاب سیاسی در کارزارهای انتخاباتی را از عوامل تاثیرگذار بر کاهش تمایل دولت ها به بهبود وضعیت شفافیت مالی و مبارزه با فساد دانسته است.

سازمان شفافیت بین الملل تقویت ساختارهای انتخاباتی، اعمال بیشتر تفکیک قوا در نظام های سیاسی، قدرتمند ساختن شهروندان، روزنامه نگاران و همچنین اتخاذ تدابیر برای محافظت از فعالان را از راهکارهای بهبود وضعیت فساد در کشورها برشمرده است.

دیدگاه