مرگ چهار دانش‌آموز دختر بر اثر سانحه رانندگی در سیستان و بلوچستان

  • 15 اسفند 1395 - 14:07
مرگ چهار دانش‌آموز دختر بر اثر سانحه رانندگی در سیستان و بلوچستان

چهار دانش‌آموز دختر بر اثر سانحه رانندگی در مسیر روستای آپدوم از توابع بخش لاشار شهرستان نیکشهر در استان و سیستان و بلوچستان جان‌شان را از دست دادند.

علیرضا نخعی، مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرگزاری ایرنا گفت که یک دستگاه کامیون ساعت ۶ و ۴۰ دقیقه صبح امروز یکشنبه ۱۵ اسفند در راه روستایی بخش لاشار نیکشهر واقع در جنوب سیستان و بلوچستان به شماری از دانش آموزان در حین سوار شدن به خودروی یکی از والدین برای رفتن به مدرسه برخورد کرد.

به گفته او، بر اساس اعلام مرکز فوریت های پزشکی با توجه به شدت برخورد کامیون سه دانش آموز در دم جان خود را از دست دادند و دو دانش آموز نیز مجروح شدند که یکی از این دو دانش آموز مجروح در حین انتقال به بیمارستان فوت کرد و حال دانش آموز دیگر نیز وخیم گزارش شده است.

 سعیده امیری جوان، زهرا امیری جوان، زبیده امیری جوان و فاطمه بلوچ لاشاری کشته‌شدگان این سانحه رانندگی هستند و زهرا امیری رجاء نیز دانش‌آموز مصدوم است.

همه ساله شماری از دانش‌آموزان بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند.

در این خصوص آمار روشنی در سال‌های اخیر اعلام نشده و تنها آماری که اعلام شده مربوط به سال ۱۳۹۲ است. در این سال ۱۲۰۰ دانش‌آموز بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.

آمار قربانیان تصافات در ایران بسیار بالاست اما این آمار در سال های اخیر کاهش یافته است.

آمار قربانیان تصادفات رانندگی در سال ۱۳۸۴ بیش از ۲۷ هزار نفر بوده است. این آمار در سال ۱۳۹۴ به کمتر از ۱۷ هزار نفر رسید.

اسدالله جولایی، مدیر عامل ستاد دیه سال ۱۳۹۰ گفته بود که از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۹ بیش از ۸۰۰ هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی در ایران جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته او، «از ۱۵ خرداد ۴۲ و همچنین در طول جنگ تحمیلی علی‌رغم هجوم همه‌جانبه دشمنان، بیش از ۲۳۰ هزار نفر از هموطنان‌مان شهید شدند ولی در طی ۳۲ سالی که از وقوع انقلاب اسلامی (سال ۱۳۵۷تا ۸۹) در کشورمان می‌گذرد تعداد کشته‌های رانندگی ما به بیش از ۸۰۰ هزار نفر کشته و ۹ میلیون نفر مصدوم می‌رسد.»

تصادفات جاده‌ای نهمین علت مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود اما در ایران، پس از بیماری‌های قلبی‌ و عروقی، دومین عامل مرگ و میر محسوب می‌شود.

بر اساس آمار‌های رسمی، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان، بر اثر تصادفات رانندگی کشته و ۵۰ میلیون نفر زخمی می‌شوند.

به گفته کارشناسان «تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفیت بزرگراهی، وجود بیش از دو هزار نقطه حادثه‌خیز در جاده‌ها، کمبود خدمات ایمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهم‌ترین عوامل تصادف جاده‌ای در ایران به شمار می‌آید.

دیدگاه