نفت ایران در برابر کالای روسی

  • 23 تیر 1397 - 9:51
نفت ایران در برابر کالای روسی

سخنگوی کاخ کرملین از خرید نفت ایران در برابر فروش کالای روسی خبر داد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز جمعه گفت خرید نفت ایران تنها در برابر کالای روسی امکان پذیر است.

سخنان سخنگوی کرملین در پی آن عنوان شد که علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبری، پس از دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از قول او گفته بود شرکت‌های روسی برای سرمایه‌گذاری در ایران، از جمله در بخش‌های نفت و گاز،تا سقف ۵۰ میلیارد دلار آمادگی دارند.

این در حالی است که وزیر انرژی روسیه نیز از برنامه نفت در برابر کالا در معاملات نفتی با ایران خبر داده است .

پیش از این استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته بود در صورتی که روسیه، چین و اروپا به خرید نفت از ایران ادامه بدهند، مشمول تحریم‌های آمریکا خواهند شد.

روسیه می‌گوید به طور مستقیم از ایران نفت نمی‌خرد و مبادله کالا در برابر نفت صورت می‌گیرد.

ترامپ برای اعمال فشار بر ایران سیاست مشخصی پیش‌بینی کرده است: قطع صادرات نفتی ایران تا روز ۱۳ آبان. خریداران نفت ایران باید تا آن زمان جایگزینی برای نفت ایران بیابند. آمریکا کشورهای وارد کننده نفت از ایران را به مجازات تهدید کرده است. هدف آمریکا از تجدید و تشدید تحریم‌های اقتصادی ایران وادار ساختن این کشور به قطع کامل فعالیت‌های هسته‌ای بوده و در عین حال خواستار آن است که ایران به نقش و عملکرد خود در منطقه پایان دهد.

دونالد ترامپ ۱۸ اردیبهشت با اشاره به این که برجام مانع از توسعه برنامه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی و همچنین «حمایتش از تروریسم در منطقه» نشد، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد.

بر اساس جدولی که روز دوشنبه برایان هوک، مدیر سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد دور جدید تحریم‌ها که بخش خودروسازی و تجارت طلای ایران را شامل می‌شود از ۱۳ مرداد آغاز می‌شود و تحریم نفت، انرژی و تراکنش‌های بانکی ایران نیز از ۱۳ آبان آغاز خواهد شد.

در هفته‌های اخیر مذاکراتی بین ایران و سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا برای «نجات برجام با وجود تحریم‌های آمریکا» در جریان بود هر سه کشور مذاکره‌کننده با ایران ضمن تأکید بر باقی ماندن در برجام گفته‌اند که در نگرانی از برنامه موشکی ایران و همچنین اقداماتش در منطقه با آمریکا هم‌نظر هستند.

«برنامه جامع اقدام مشترک»، معروف به برجام، توافقی بود که پس از سال‌ها مذاکره سرانجام در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ بین ایران و شش قدرت جهانی به امضا رسید.

بر پایه این توافق، ایران متعهد شد که در قبال رفع تحریم‌ها، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند و به نظارت کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تن بدهد. آژانس در تمامی گزارش‌های خود پایبندی ایران به مفاد برجام را تایید کرده است.

دیدگاه