روسیه برای هشتمین بار قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه را وتو کرد

  • 24 فروردین 1396 - 23:24
روسیه برای هشتمین بار قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه را وتو کرد

روسیه، روز چهارشنبه ۱۲ آوریل، قطعنامه مطرح شده در شورای امنیت سازمان ملل متحد را وتو کرد. طرح این قطعنامه که از سوی آمریکا، بریتانیا و فرانسه نوشته شده بود، حمله شیمیایی روز چهارم آوریل علیه غیرنظامیان شهر “خان شیخون” در سوریه را که منجر به کشته شدن ۸۷ نفر شد محکوم می‌کرد و از دولت سوریه می‌خواست تا در تحقیقات در زمینه سلاح شیمیایی در این کشور همکاری کند.

به گزارش رادیو فرانسه، از ابتدای جنگ سوریه در مارس ۲۰۱۱ تاکنون، این برای هشتمین بار است که روسیه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه را وتو می‌کند. چین نیز که تاکنون شش بار قطعنامه‌ها درباره سوریه را وتو کرده، در رأی‌گیری روز چهارشنبه، همچون اتیوپی و قزاقستان، دو عضو غیردائم شورای امنیت، شرکت نکرد.

یک مقام دولت آمریکا گفته که دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور با جی جین‌پینگ، همتای چینی‌اش در هفته گذشته موجب بهبود روابط دو کشور شد و چین را به ندادن رأی منفی در این رأی‌گیری ترغیب کرد.

قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین از رژیم بشار اسد می‌خواست که در زمینه محافظت از غیرنظامیان سوریه تلاش کند.

پس از وتوی قطعنامه شورای امنیت از سوی روسیه، پاریس از این اقدام مسکو انتقاد کرد. کاخ الیزه با انتشار بیانیه‌ای نوشت که «مسئولیت سنگین مخالفت سیستماتیک با این قطعنامه، در حمایت از بشار اسد در برابر راه‌حل چندجانبه بحران سوریه» بر عهده روسیه است.

بیانیه دفتر ریاست جمهوری فرانسه می‌افزاید: «تنها همبستگی جامعه بین‌المللی برای تشکیل یک دولت انتقالی در سوریه به این کشور اجازه می‌دهد تا صلح، ثبات و حاکمیت ارضی را بازیابد و فرانسه در این زمینه تلاش خواهد کرد».

این بیانیه الیزه در حالی است که پیش‌ از رأی‌گیری شورای امنیت، فرانسوا هولاند رئیس جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه ۱٢ آوریل از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود تا به «مسئولیت» خود در سوریه عمل و «قاطعانه برای مجازات جنایات صورت گرفته و حفاظت از غیرنظامیان» در این کشور اقدام کند.

 نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز پی از وتوی روسیه، از مسکو خواست تا حمایت از بشار اسد را پایان دهد. وی گفت که آمریکا خواهان همکاری با روسیه در زمینه یک راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه است.

سفیر آمریکا در مقابل ١۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «اگر آن طور که روسیه می‌گوید رژیم سوریه بی‌گناه است، اطلاعاتی که در این قطعنامه خواسته شده بود، این رژیم را تبرئه می‌کرد».

دیدگاه