تاریخ : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Wednesday, 24 April , 2024

کرونا در فارس “خشن و سرکش شده است”

  • 18 آبان 1399 - 15:28
کرونا در فارس “خشن و سرکش شده است”

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا بر لزوم نظارت بر اعمال محدودیت های صنفی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این استان تاکید کرد و ابراز داشت : روند رو به افزایش موارد ابتلا در شهرستان ها موجب اعمال محدودیت های سختگیرانه در برخی شهرستان ها شده است ، کرونا در فارس خشن تر و سرکش تر شده و لازم است فرمانداران با جدیت، مصوبات ملی و استانی را در ادارات و دستگاه های تحت پوشش اجرا کنند.

عبدالرضا قاسم پور روز یکشنبه در نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا بر ضرورت همراهی مسوولان شهرستان ها با مجموعه سلامت فارس در برون رفت از بحران کنونی کروناویروس تاکید کرد و افزود: فرمانداران، مسوولان دستگاه های اجرایی، سازمان ها و ارگان ها نیز می توانند با اعمال محدودیت ها، تشدید بازرسی ها و نظارت ها به کمک تیم بهداشتی درمانی بیایند.

  قاسم پور در جمع اعضای ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس افزود:   اقدامات مطلوبی در مراکز درمانی استان اتفاق افتاده و اقدامات مناسبی در راستای حفظ سلامت مردم انجام شده است.

وی ادامه داد: بیش از هشت ماه است که همه مسولان استان به صورت شبانه روز درگیر مدیریت کروناویروس هستند و در این شرایط سخت و حساس، تجربیات خوبی به دست آمده که باید از این تجربیات و فرصت ها برای تامین سلامت مردم استفاده کرد.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه این ویروس خشن تر شده و با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم، محدودیت ها اعمال می شود، اظهار کرد: تصمیمات ابتکاری بسیار خوبی در استان فارس به نفع سلامت مردم گرفته شده است.

وی  بیان کرد: در چند روز اخیر  حدود ۵۰۰ تخت به تخت های بیمارستان های استان اضافه شده است، اما هنوز بیمارانی هستند که در لیست انتظار بیمارستان ها قرار دارند، قدرت سرایت بیماری بالا رفته است و مردم نیز نسبت به گذشته، دستورات بهداشتی را کمتر رعایت می کنند و این افزایش تخت ها و تجهیزات و امکانات و تلاش مجموعه بهداشت و درمان در حفظ سلامت و نجات جان بیماران بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست.

۳ اولویت مورد تاکید در برنامه های مقابله با کرونا 

قاسم پور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به سه مولفه سلامت، امنیت و اقتصاد و معیشت مردم، گفت: باید مسوولان دستگاه ها، ادارات و سازمان ها، توجه به این سه مولفه را در اولویت فعالیت ها و تصمیمات خود قرار دهند.

قاسم پور انجام بالای تست های تشخیصی کرونا، درمان بیماران، مدیریت کنترل بیماری، تشدید بازرسی ها و نظارت ها، طرح فاصله گذاری هوشمند و حجم بالای ارایه خدمات بهداشت و درمان را از جمله موفقیت های استان فارس نسبت به سایر استان های کشور عنوان کرد.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا ادامه داد: لازم است اطلاع رسانی در افکار عمومی در خصوص دلیل اعمال محدودیت ها صورت بگیرد و مردم فهیم استان آگاه باشند اعمال محدودیت ها در راستای حفظ سلامت مردم است.

وی یکی از دستاوردهای خوب استان فارس را انجام تست تشخیصی کروناویروس که از مرز پنج هزار نمونه عبور کرده و این را موفقیتی بی نظیر در کشور خواند که تلاش و ایثارگری مجموعه بهداشت و درمان استان را نشان می دهد و نتیجه این امر، شناسایی به موقع بیماران مشکوک و مبتلا به کووید۱۹ بوده است.

مدیران دستگاه های اجرایی در رعایت پروتکل های بهداشتی الگو باشند

قاسم پور تاکید کرد: مدیران دستگاه های اجرایی باید در رعایت پروتکل های بهداشتی الگو باشند و نظارت ویژه بر کارکنان و واحدهای تحت پوشش در زمینه رعایت دستورات بهداشتی در برابر کرونا داشته باشند، هرگونه تجمعات مغایر با دستورات بهداشتی، مراسم ختم و عروسی ممنوع است و متخلفان به مراجع قضایی ارجاع داده می شوند.

وی توصیه کرد: با توجه به استمرار کروناویروس، با فراهم سازی زیرساخت ها، آموزش مجازی باید در اولویت دستورکارها باشد.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: با داشتن تیم قوی بهداشت و درمان استان و همدلی، اتحاد و انسجام مسوولان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، همه باید برای تجدید قوای تیم های درمانی و مجموعه سلامت فارس، کمک کنیم.

قاسم پور اظهار کرد: بیماری خطرناک تر شده و مقابله با آن کاری سخت و طاقت فرسا است، در این مسیر راهی به غیر از اعمال محدودیت ها نداریم و انتظار نداشته باشیم مجموعه بهداشت و درمان به تنهایی برای سلامت مردم پای کار باشد، همه مسوولان ادارات، سازمان ها، ارگان ها، ادارات و نهادهای دولتی و غیردولتی باید برای یاری به مدافعان سلامت گام بردارند.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا همچنین در خصوص تشکیل قرارگاه عملیاتی، کمیته اجرای نظارت، بازرسی و پیگیری مصوبات، بسته های حمایتی و معیشتی، ناوگان حمل و نقل، مصوبات کشوری، استفاده از ظرفیت خیرین، ضدعفونی معابر و مکان های پرتردد، توضیحاتی ارایه داد.

در این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز، معاونان و مدیران ارشد دانشگاه نیز مهم ترین اقدامات انجام شده و همچنین اولویت های سلامت استان را مطرح کردند.

همچنین فرمانداران شهرستان های استان، روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و روسای شبکه های بهداشت و درمان استان در ارتباط ویدئوکنفرانسی، به طرح مسایل خود در امر مقابله با کروناویروس در استان پرداختند.

ثبت بیش از ۵ هزار نمونه گیری کرونا در روز گذشته؛

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز  نیز در یکصد و نود و نهمین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس از ثبت بیش از پنج هزار مورد نمونه گیری تشخیصی کروناویروس طی روز گذشته در استان خبر داد.

 مهرزاد لطفی  در نشست امروز این ستاد که با حضور جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا برگزار شد، با اشاره به روند بالای مراجعه به مراکز منتخب سرپایی درمان کروناویروس در استان و همچنین روند افزایشی بیماران نیازمند بستری طی هفته های اخیر، تلاش مجموعه سلامت استان برای مدیریت بحران کنونی را همه جانبه خواند و افزود: مدافعان سلامت استان طی روز گذشته، موفق به انجام و بررسی بیش از پنج هزار نمونه تشخیصی کروناویروس شدند که رکورد جدیدی در طی دوران مواجهه با این بیماری بوده است.

وی با اعلام فعالیت ۱۴ آزمایشگاه تشخیصی کروناویروس در استان، ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ تا ۱۳درصد تست های کروناویروس در کشور به استان فارس اختصاص دارد که اقدام بسیار بزرگی است، همچنین از ابتدای شیوع کروناویروس تاکنون در فارس، حدود ۴۰۰هزار تست تشخیصی انجام شده که موجب سرعت بخشیدن به روند شناسایی مبتلایان و اقدامات تکمیلی شده است.

دکتر لطفی با بیان اینکه مجموعه سلامت استان در طی بیش از هشت ماه گذشته تمام قد در برابر این بیماری ایستاده است، حجم بالای خدمات را نمودی از این آمادگی دانست و افزود: در کنار این خدمات و تلاش ها، نیاز به مشارکت عمومی و همکاری مردم در این زمینه وجود دارد تا بتوانیم موج جدید را نیز با کمترین آسیب ها پشت سر بگذاریم.

رئیس دانشگاه ضمن تقدیر از تلاش مجموعه استانداری، فرمانداران، روسای دانشگاه‌ ها و دانشکده های علوم پزشکی و روسای شبکه ‌های بهداشت و درمان استان فارس به پاس همکاری و تلاش در برابر کروناویروس، اظهار کرد: همکاری بین بخشی در فارس باعث شده که استان فارس نسبت به دیگر استان های کشور وضعیت مناسب تری داشته باشد.

او راه اندازی و توسعه مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا با ارائه خدماتی شامل ویزیت، انجام تست، تجویز دارو و درخواست سی تی اسکن را نیز تلاش موفقی در استان فارس برشمرد که به ویژه در شرایط بحرانی کنونی باعث کاهش بار مراجعه به بیمارستان های استان شده است.

دیدگاه