«تا کنون ۱۸ میلیون ایرانی کرونا گرفته‌اند»

  • 15 تیر 1399 - 7:00
«تا کنون ۱۸ میلیون ایرانی کرونا گرفته‌اند»

مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا روز شنبه ضمن هشدار درباره احتمال تشدید اپیدمی کرونا در ایران در فصل پاییز و خطرات جدی همزمانی آن با آنفولانزای فصلی، از ابتلای ۱۸ میلیون ایرانی به کووید۱۹ خبر داد.

بنا بر گزارش ایسنا، آقای مردانی با اشاره به انجام تست‌های سرولوژی یا تست آنتی بادی در کشور برای تشخیص کووید۱۹ گفت: «برای آگاهی از درصد ابتلای افراد یک منطقه به کرونا، از این تست استفاده می‌شود که در همین راستا در ایران نیز این تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان ۱۸ میلیون ایرانی یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند.»

با این وجود او تاکید کرد که تست‌های سرولوژی روشی استاندارد برای تشخیص بیماری نیستند و «تنها برای مقاصد اپیدمیولوژیک بیماری کرونا استفاده می‌شوند.»

این فوق تخصص عفونی در حالی از ابتلای ۱۸ میلیون ایرانی به کووید۱۹ خبر داده است که آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت ایران، شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا را حدود ۲۳۵ هزار و پانصد نفر و شمار قربانیان را کمی بیش از ۱۱ هزار نفر نشان می‌دهد.

پیش از این نیز برخی دیگر از مقامات ایران ضمن انتقاد به گزارش‌های وزارت بهداشت، آمار مبتلایان و قربانیان شیوع ویروس کرونا در کشور را بسیار بیشتر از آمارهای رسمی اعلام کرده بودند.

علاوه بر چهره‌های شناخته شده در داخل ایران همچون محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران و مرتضی خاتمی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ریک برنان مسئول منطقه خاورمیانه در سازمان جهانی بهداشت نیز آمار مبتلایان به کرونا در ایران را بسیار بیش از آمار گزارش شده از سوی وزارت بهداشت می‌دانست.

آقای برنان که در ماه مارس به ایران سفر کرده بود، شمار واقعی مبتلایان به کرونا در ایران را ۵ برابر امار دولتی ارزیابی کرده بود.

مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا در گفتگو با ایسنا واکسیناسیون آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر را یکی از راهکارهای موثر برای پیشگیری از روبرو شدن با چالشی جدید در فصل پاییز دانست.

او در این باره گفت: «باید از همین الان نسبت به واکسیناسیون آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر یعنی افراد بالای ۶۰ سال، بیماران قلبی و عروقی، بیماران ریوی، سرطان‌ها، دیابتی‌ها، پیوندی‌ها، افراد مبتلا به ایدز، پرسنل پزشکی، زنان باردار، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و بیمارانی که شیمی درمانی یا رادیوتراپی کرده‌اند برنامه‌ریزی و اقدام کنیم. با این کار می‌توانیم از بروز چالش بزرگ‌تر و پیشگیری از ابتلای همزمان افراد آسیب‌پذیر به دو بیماری اپیدمیک پیشگیری کنیم.»

دیدگاه