مرگ ۴ نفر در فارس بر اثر آنفلوآنزا

  • 05 آذر 1398 - 14:58
مرگ ۴ نفر در فارس بر اثر آنفلوآنزا

یک کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفته که از میان ۱۳۰ مبتلا به آنفلوآنزا در فارس متاسفانه چهارنفر از ابتدای امسال تا پایان آبان فوت کرده‌اند.

حمید بختیاری، کارشناس بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه ۵۳۰ نفر در استان فارس که علائم شبه آنفلوآنزا داشتند، در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بستری شدند و پس از نمونه گیری از ۳۶۴ مورد، نمونه ۱۳۰ نفر از این افراد مثبت اعلام شد و متاسفانه تاکنون ۴ نفر از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

وی اضافه کرد: امسال نیز مانند سال‌های قبل شاهد بستری شدن تعدادی از شهروندان به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا در بسیاری از بیمارستان‌های استان فارس بودیم، گفت: نمونه مثبت اعلام شده افراد مبتلا به آنفولانزا از زیر گونه اچ وان ان وان ۱۱۲ است که از سال ۲۰۰۲ انتشار پیدا کرده است.

او ادامه داد: دو نفر از فوت شدگان در فارس زن و دو نفر مرد بودند که دو نفر از آنها نیز از زائرین اربعین بودند و بیماری زمینه‌ای مانند یابت و بیماری‌های قلبی و عروقی داشتند.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: با توجه سرمای زودرس در استان فارس، انتظار شیوع این بیماری به ویژه طی هفته‌های آتی دور از انتظار نیست، لذا ضروری است افراد با رعایت اصول بهداشتی و شستن دست‌ها از انتشار و سرایت این بیماری جلوگیری کنند.

بختیاری که بروز آنفلوآنزا در این مقطع را موج اول اپیدمی این بیماری می‌داند، عنوان کرد: کسانی که به گلودرد و سرفه دچار می‌شوند باید با استفاده از ماسک، از شیوع این بیماری پیشگیری کنند.

او همچنین از والدینی که فرزندان آنها دچار تب می‌شوند، خواست تا از فرستادن آنها به مدرسه حداقل تا سه روز خودداری کنند.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بیان کرد: در اماکن شلوغ شانس انتقال ویروس بالاتر است بنابراین به گروه‌های خطر نظیر مادران باردار و افراد سالمند توصیه اکید می‌شود که از تردد غیرضروری در مکان‌های شلوغ خودداری کنند.

بختیاری با تاکید بر اینکه شست‌وشوی دست می‌تواند در قطع چرخه پیشگیری از انتقال آنفلوآنزا و بسیاری از بیماری‌های عفونی واگیر موثر باشد، ابراز امیداوری کرد که چرخه انتقال در موج اپیدمی آنفلوآنزا که موضوعی کشوری است، کاهش یابد.

نکاتی برای کنترل و جلوگیری از شیوع آنفلوانزا

  • درصورت داشتن علائم شبه آنفلوانزا (تب بالای سی و هشت و نیم درجه ، سرفه وگلودرد ) با خواب و استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان دوره بیماری را کاهش داده و در صورت داشتن حال عمومی بد ( تب شدید و طولانی ، خلط خونی و تنگی نفس) بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
  • گروههای پرخطر این بیماری بخصوص خانم های باردار ، بیماران دچار نقص سیستم ایمنی و افراد بالای ۶۰ سال و کودکان زیر ۵ سال نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند.
  • شستشوی مرتب دستها با آب وصابون ، استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه ، عدم تماس دستها با بینی و دهان ، عدم روبوسی ودست دادن می تواند شما را از ابتلا به این بیماری محافظت کند.
  • زائرین درصورت داشتن علائم شبه آنفلوانزا بلافاصله به پزشک مراجعه و از دست دادن و روبوسی پرهیز کنند.

دیدگاه