11 عامل سرطان‌

  • 14 فروردین 1396 - 15:13
11 عامل سرطان‌

برخی از مهم‌ترین عوامل سرطان:

۱-چاقی می‌تواند به سرطان منجر شود

وزن زیاد دومین عامل مهم ابتلا به سرطان است. افزایش سطح انسولین خون به سرطان‌های متفاوتی چون سرطان کلیه، کیسه صفرا و مری منجر می‌شود. زنان چاق علاوه بر این خطرات، با افزایش تولید هورمون‌های جنسی، در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های رحم و پستان نیز هستند.

۲- سیگار نکشید

تشخیص سرطان از طرف پزشک رعشه بر اندام هر بیماری می‌اندازد، اما دست‌کم جلوی بروز حدود نیمی از سرطان‌ها را می‌توان گرفت. عامل یک پنجم تولید تومورهای سرطانی دود سیگار است. دود سیگار نه تنها به سرطان ریه منجر می‌شود، بلکه سرطان‌های دیگر را نیز تسریع می‌کند. سیگار یکی از مهم‌ترین دلایل بروز سرطان است.

۳- ورزش کنید

امکان بروز سرطان در میان افرادی که تحرک کمتری دارند بیشتر است. تحقیقات درازمدت نشان داده‌اند که ورزش از تولید تومور جلوگیری می‌کند، زیرا ورزش سبب کاهش سطح انسولین در بدن و کاهش وزن می‌شود. البته منظور فقط ورزش حرفه‌ای نیست، بلکه راه‌پیمایی روزانه و دوچرخه‌سواری نیز می‌تواند به کمک شما بیاید.

۴- خطر نوشیدن مشروبات الکلی

مشروبات الکلی سبب بروز سرطان می‌شوند. نوشیدن زیاد مشروبات الکلی سبب تولید تومور بخصوص در دهان، حلق و مری می‌شود. عامل خطرناک‌تر همراهی مشروبات الکلی و سیگار است. به این ترتیب امکان بروز سرطان ۱۰۰ برابر می‌شود. البته نوشیدن روزانه یک لیوان شراب نه تنها بد نیست، بلکه برای سیستم گردش خون مفید هم هست.

۵- ابتلا به سرطان روده از راه خوردن گوشت قرمز

خوردن گوشت قرمز می‌تواند به سرطان روده منجر شود. چگونگی این امر هنوز بر پژوهشگران مشخص نیست، اما تحقیقات درازمدت نشان‌دهنده آن هستند که چنین ارتباطی وجود دارد. بخصوص گوشت گاو و در مرحله پس از آن گوشت خوک از خطر بیشتری برای بوجود آوردن سرطان روده برخوردار هستند. این نوع گوشت‌ها امکان ابتلا به بیماری سرطان را حدود یک‌و‌نیم برابر کرده‌اند. گوشت ماهی اما از ایجاد سرطان جلوگیری می‌کند.

۶- خطر گوشت کبابی

کبابی شدن گوشت امکان بوجود آمدن سرطان را افزایش می‌دهد. تحقیقات درازمدت در این زمینه اما هنوز به روشنی رابطه کبابی شدن گوشت و ایجاد سرطان را نیافته‌اند. بعضی از محققان خود گوشت قرمز و نه چگونگی آمادگی آن را دلیل به وجود آمدن سرطان دانسته‌اند.

۷- از خوردن فست فود خودداری کنید

رژیم غذایی غنی شامل میوه‌ و سبزیجات از سرطان جلوگیری می‌کند. تحقیقات طولانی محققان اما رابطه مستقیم و شفافی را میان یک رژیم غذایی سالم و خطر ابتلا به سرطان نیافته‌اند. این تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم غذایی سالم تنها کمی بیش از ده درصد از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.

۸- از تابش زیاد آفتاب دوری کنید

پرتو فرابنفش خورشید (UV) در عوامل ارثی نفوذ کرده و می‌تواند به تغییر آنها منجر شود. نتیجه این امر بروز سرطان پوست است. کرم‌های ضدتابش آفتاب البته از سوختگی پوست جلوگیری می‌کنند، اما قهوه‌ای شدن پوست نشانه آن است که پوست پرتو فراوانی از آفتاب را جذب کرده است.

۹- سرطان به خاطر طب مدرن

پرتوهای موجود در پی رادیولوژی در عوامل ارثی نفوذ کرده و می‌تواند سبب تغییر آنها شود. اگر عکس‌برداری در پی روش‌های مرسوم رادیوگرافی خطر چندانی ندارد، اما توموگرافی کامپیوتری تنها زمانی پیشنهاد می‌شود که دلایل قانع‌کننده‌ای برای این کار وجود داشته باشد.

۱۰- سرطان ناشی از عفونت

ویروس‌های مختلف می‌توانند سبب سرطان‌های مختلف شوند. ویروس پاپیلومای انسانی می‌تواند به سرطان رحم منجر شود. ویروس‌های هپاتیت B و C می‌توانند کار سلول‌های کبدی را مختل کنند. باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده مستقر می‌شود و می‌تواند سرطان معده را بوجود آورد. به کمک واکسیناسیون می‌توان علیه بسیاری از این ویروس‌ها مقاوم شد، اما در برابر هلیکوباکتر پیلوری تنها آنتی بیوتیک‌ها موثر هستند.

۱۱- قرص‌های ضدبارداری

قرص‌های ضدبارداری گرچه امکان ابتلا به سرطان پستان را کمی افزایش می‌دهند، اما می‌توانند تا حد زیادی از سرطان تخمدان جلوگیری کنند.

مصونیت کامل از سرطان ناممکن است

حتی اگر همه‌چیز را درست انجام دهید هرگز در برابر سرطان مصون نیستید. نیمی از سرطان‌ها با دلایل ژنتیکی دارند یا دلایل سنی. بخصوص در تومورهای مغزی عوامل بیرونی معمولا بی‌تاثیرند.

دیدگاه