نقش وزیر اطلاعات دولت خاتمی در پایان ماجرای درگیری ماموران و دراویش

  • 13 اسفند 1396 - 10:41
نقش وزیر اطلاعات دولت خاتمی در پایان ماجرای درگیری ماموران و دراویش

علی یونسی، وزیر اطلاعات در دولت سیدمحمد خاتمی می گوید: «هفته پیش، استاندار تهران به من زنگ زد و خبر داد که دراویش می‌گویند اگر یونسی به ما اطمینان دهد که نمی‌خواهند قطب ما را دستگیر کنند متفرق می‌شویم. من به رئیس ایشان [نورعلی تابنده] پیام دادم که این تجمع را محکوم کند و از رفتار‌های غیرمدنی تبری بجوید و اینطور ماجرا تمام شد.»

در جریان خشونت‌های دوشنبه ۳۰ بهمن در خیابان هفتم گلستان تهران در منطقه پاسداران تهران ۳ عضو نیروی انتظامی و یک بسیجی جانشان را از دست دادند. شماری از دراویش نیز در جریان این درگیری ها بازداشت شدند. در ماه‌های گذشته چالش بین نهادهای رسمی و برخی دراویش به تهران و اطراف منازل نورعلی تابنده، قطب [رهبر] دراویش گنابادی کشیده شده. این درحالی است که این سلسله صوفی، یکی از متشرع‌ترین گروه‌های اهل طریقت در ایران به شمار می‌رود.

به دنبال این حوادث، نورعلی تابنده، قطب [رهبر] دراویش گنابادی با انتشار بیانیه‌ای وقایع رخ داده در حوالی منزلش در تهران را محکوم و خواستار برخورد مسئولان با «عاملان حادثه خشونت‌بار اخیر اعم از کسانی که به نام درویشی در وقوع آن دخالت داشته‌اند، مطابق قانون و عدالت» شد. آقای تابنده در بیانیه خود در «از همه برادران و خواهران ایمانی» خواسته تا «برای بازگشت آرامش و برقراری نظم مجدد تا اطلاع ثانوی از مسافرت به تهران به عنوان شرکت در مجالس فقری خودداری کنند.» وی همچنین از تعطیلی موقت جلسات ملاقات در اقامتگاه وی و «دیگر مجالس فقری تهران» خبر داده است.

 

آقای یونسی در روزنامه سازندگی نوشته: برخی ایجاد نگرانی می‌کنند که همه ایران در معرض نابودی است یا همه از شیعه بودن خارج شده‌اند؛ علت تبلیغات نگران‌کننده و اطلاعات غلط دادن به برخی علما هنوز برای ما نامشخص است. عالمی که از فعالیت این گروه‌ها نگران است، در واقع خودش ضعف دارد که گفتمانش موفق به جذب افراد نشده است.

به گفته او، آرزوی برخی این است که فرقه‌ها را به مرحله اعمال خشونت برسانند. اینها معتقدند اگر همین روند ادامه داشته باشد جمهوری‌اسلامی برخورد نمی‌کند؛ اما اگر آن را تبدیل به یک جریان ضد‌انقلابی خشن کنند حکومت مجبور به برخورد می‌شود. متأسفانه دوران احمدی‌نژاد بار دیگر به سیاست برخورد خشن و سرکوب این فرقه‌ها روی آوردند، مانند تخریب حسینیه فرقه گنابادی در قم و برخی شهر‌های دیگر.

فشارها بر دراویش گنابادی از سال ۱۳۸۴ با تخریب حسینیه هایشان افزایش یافت.

وزیر اسبق اطلاعات بر این باور است که «حاکمیت باید استراتژی خودش را مشخص کند؛ خیلی چیز‌ها دست دولت نیست و با دولت به خوبی همکاری نمی‌شود؛ نباید اجازه بدهیم مملکت گروگان یک مدیر دون‌پایه باشد.»

به گفته او، این فاجعه مربوط به افراد متعصب یا عوامل دشمن است، کسانی که اجازه نمی‌دهند حامیان این فرقه به صورت عادی در دانشگاه‌ها درس بخوانند. جای حل دعوا‌های کلامی و مذهبی حوزه علمیه قم است؛ وظیفه حکومت حفظ امنیت همه این گروه‌ها و آحاد ملت است.»

 

 

دیدگاه