خاطرات زندان احمد زیدآبادی در دو جلد چاپ می‌شود

  • 06 دی 1396 - 19:16
خاطرات زندان احمد زیدآبادی در دو جلد چاپ می‌شود

احمد زیدآبادی، نویسنده و روزنامه نگار گفت در حال نوشتن خاطرات زندان است که در دو جلد چاپ خواهد شد.

آقای زیدآبادی عصر چهارشنبه ۶ دی در حاشیه مراسم جشن امضای کتابش که در کتابفروشی عبداللهی شیراز برگزار شد به آبان پرس گفت: این کتاب ۵ جلد است که جلد اول آن (از سرد و گرم روزگار) چاپ شده و تا ۱۸ سالگی را در بر می‌گیرد. جلد دوم تا ۲ خرداد ۱۳۷۶ است و جلد سوم هم از ۲ خرداد ۱۳۷۶ به این طرف است.

این نویسنده و روزنامه نگار افزود: دو جلد هم ویژه است و به خاطرات زندان اختصاص دارد و در حال نوشتن آن هستم.

دومین جلد از این مجموعه قرار است اردیبهشت سال آینده عرضه شود.

اولین جلد از این مجموعه به نام «از سرد و گرم روزگار» است که نشر نی به تازگی آن را منتشر کرده خاطرات آقای زیدآبادی از کودکی تا ۱۸ سالگی اوست. این روزنامه نگار در هفت فصل به مرور خاطرات روزگار کودکی خود و ماجراجویی‌های دوران نوجوانی‌اش می‌پردازد، از فقر تا شادی‌های کوچک. این کتاب در ۲۸۵ صفحه و با قیمت ۱۸ هزار تومان روانه بازار شده است.

آلبوم عکس؛ جشن امضای کتاب احمد زیدآبادی در شیراز

احمد زیدآبادی در خصوص ممنوعیت فعالیت‌های مطبوعاتی‌اش گفت: ممنوعیت من مادام العمر بوده اما طبق قانون جدید سقف ممنوعیت‌ها دو سال شده و بر این اساس مدتش گذشته اما علاقه‌ای ندارم در این روزنامه‌ها کار کنم.

احمد زیدآبادی پیش از انتخابات جنجالی خردادماه ۱۳۸۸ دستگیر و پس از گذراندن چند ماه انفرادی، در آذرماه سال ۱۳۸۹ و با اتهامات سیاسی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل شش سال زندان، پنج سال تبعید به گناباد، محرومیت دائمی از هر گونه فعالیت سیاسی و شرکت در احزاب و هواداری و مصاحبه و سخنرانی و تحلیل حوادث، به صورت کتبی یا شفاهی محکوم شد.

حبس و تبعید این روزنامه نگار که به «شرف اهل قلم» مشهور است در مرداد ۱۳۹۴ پایان یافت.

آقای زیدآبادی که از جمله نیروهای ملی-مذهبی به شمار می‌رود‌زاده سال ۱۳۴۴ در «زیدآباد» شهرستان سیرجان کرمان است.

احمد زیدآبادی، برنده جایزه قلم طلایی سال ۲۰۱۰ «مؤسسه جهانی مطبوعات» و جایزه جهانی آزادی مطبوعات سازمان یونسکو و گیامورو کانو در سال ۲۰۱۱ است.

بنیاد بین‌المللی مطبوعات نیز در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۴ شمسی) اعلام کرد که عنوان قهرمان آزادی مطبوعات جهان را به احمد زیدآبادی اهدا می‌کند. این بنیاد گفته بود که عنوان قهرمان آزادی مطبوعات را به این دلیل به آقای زیدآبادی اهدا می‌کند که او «در کشور خود با وجود آزار و اذیت مقام‌ها، شجاعانه برای آزادی بیان، حقوق بشر و مردم سالاری مبارزه کرده است.»

این بنیاد در سال ۱۹۵۰ تأسیس شده و شبکه‌ای از سردبیران، مدیران رسانه‌ای و روزنامه نگاران سر‌شناس از بیش از ۱۲۰ کشور در آن عضو هستند.

جایزه «قهرمان آزادی مطبوعات جهان» در سال‌های گذشته به اکبر گنجی، فرج سرکوهی و ماشاالله شمس الواعظین هم تعلق گرفته بود.

دیدگاه