آغاز بی سر و صدای خاموشی برق در شیراز

  • 10 تیر 1397 - 17:20
آغاز بی سر و صدای خاموشی برق در شیراز

خاموشی نوبتی برق در شیراز بی سر و صدا آغاز شده. مقامات توزیع برق شیراز تاکنون در این خصوص سخنی نگفته‌اند اما قرار است فردا با خبرنگاران نشستی برگزار کنند.

در یک هفته اخیر، هر روز برق به صورت نوبتی در برخی نقاط شیراز قطع شده است. قطع برق در روز فعلاً ۲ ساعته است.

قطع برق افزون بر شیراز در سایر نقاط ایران نیز رخ داده. ظاهراً به دلیل کمبود تولید برق و میزان مصرف شهروندان، قرار است تابستان امسال به طور روزانه خاموشی‌ها تداوم پیدا کند.

ایران در حالی به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان برق صادر می‌کند خود با بحران برق مواجه است. ظرفیت تولید برق با میزان مصرف آن نمی‌خواند و در تابستان یا باید خاموشی‌های روزانه در پیش گرفته شود و یا مصرف برق مدیریت شود.

تولید عملی ظرفیت اسمی نیروگاه‌های حرارتی ایران نزدیک به ۶۳ هزار مگاوات است اما در شرایط آمادگی کامل، این نیروگاه‌ها چیزی در حدود ۴۴ هزار مگاوات برق تولید می‌کنند. در بخش نیروگاه‌های برق آبی نیز ظرفیت اسمی ۱۱ هزار مگاوات است، اما به‌دلیل کاهش شدید بارش‌های امسال و در نتیجه کاهش قابل توجه حجم روان‌آب‌ها و ورودی سدها، ظرفیت آن‌ها حدود ۵ هزار مگاوات پیش‌بینی شده است. بخش اتمی حدود ۱۰۰۰ مگاوات، بخش‌های تولیدپراکنده و تجدیدپذیر در بهترین حالت چیزی در حدود ۱۴۰۰ مگاوات و نیروگاه‌های کوچک دیزلی حدود ۴۰۰ مگاوات تولید برق دارند.

بدین ترتیب در صورت آمادگی کامل نیروگاه‌های مختلف تولید برق در مجموع چیزی در حدود ۵۱ هزار و ۸۰۰ مگاوات تولید عملی برق در روزهای پیک سال جاری پیش‌بینی می‌شود، در حالی که پیش‌بینی رسیدن مصرف برق در زمان پیک ۹۷ به بالای ۵۸ هزار مگاوات است، در نتیجه بیش از ۶ هزار مگاوات کمبود برق وجود دارد که یا باید از طریق خاموشی‌های مکرر جبران شود و یا باید مصرف برق مدیریت شود.

ایران با مشکل تأمین برق روبه‌روست و مصرف برق در کشور مدیریت نمی‌شود. مصرف‌کنندگان برق زمانی که در مورد خطرات زیست‌محیطی، بهداشت و سلامت انسان آگاهی پیدا می‌کنند، بیشتر نسبت به مصرف بی‌رویه انرژی حساس می‌شوند و در مصرف صرفه‌جویی می‌کنند.

یک سال پیش همایون حائری، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام کرد که صادرات برق ایران به کشورهای همسایه دو برابر واردات است و صادرات برق به عراق به ۱۲۰۰ مگاوات افزایش یافته است. با این حال عراق تاکنون اقساط خرید نفت خود را نامنظم و با تأخیر پرداخت کرده است.

میزان صادرات برق ایران به کشورهای همسایه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات است و ایران در زمان پیک برق خود از برخی کشورها برق وارد می‌کند.

ایران با هشت کشور ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، عراق و همچنین جمهوری خود مختار نخجوان تبادل برق دارد. مشتریان عمده ایران، عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان هستند.

 

دیدگاه