«۴۳۲ میلیارد تومان باید به کشاورزان فارس بدهیم تا برنج نکارند»

  • 30 خرداد 1397 - 8:35
«۴۳۲ میلیارد تومان باید به کشاورزان فارس بدهیم تا برنج نکارند»

محمد صادقی، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس در خصوص کشت برنج در این استان گفته: اگر بخواهیم تولید برنج را حذف کنیم باید بیش از ۴۳۲ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت کنیم تا برنج نکارند که البته با وضعیت فعلی دولت چنین بودجه‌ای فراهم نیست.

محمد صادقی افزوده: به دلیل گره خوردن تولید برنج با معاش مردم با تولیدکنندگان این محصول با مماشات برخورد می‌کنیم هر چند برنج پرمحصول نیز به کشاورزان معرفی گردیده اما تقاضای بازار به سمت برنج کیفی، موجب شده برنج پرمحصول مورد استقبال کشاورزان قرار نگیرد.

او با اشاره به طرح به صفر رسیدن کاشت برنج حداقل تا پنج شش سال آینده،‌ محدود شدن کشاورزی آن هم به دلیل کم آبی را دلیل موجهی برای رها کردن یک شغل ندانست و تاکید کرد که جایگزین کردن کشاورزی با مشاغل دیگر سخت و هزینه بر است.

در حال حاضر سطح زیرکشت برنج در استان فارس از ۴۰ هزار هکتار به ۳۰ هزار هکتار رسیده.

شهرستان‌های مرودشت، فیروزآباد، کوار، ممسنی، رستم، سپیدان، شیراز، استهبان، جهرم، کازرون و پاسارگاد از مناطق تولیدکننده برنج در استان فارس هستند.

تاکنون بار‌ها در خصوص ممنوعیت کشت برنج در استان فارس سخن گفته شده. از جمله در سال ۱۳۹۴ محمدمهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفته بود که فارس «استانی خشک است و کاشت برنج در آن مناسب نیست.» او سال ۱۳۹۵ نیز چنین هشدار مشابهی داده. با این حال آقای قاسمی مرداد سال ۱۳۹۶ گفت که این سازمان هیچ‌گاه کشت برنج را در فارس ممنوع نکرده است.

علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی آبان سال ۱۳۹۶ گفته بود سیاست دولت بر این است که کشت برنج در فارس و اصفهان به دلیل بحران آب ممنوع شود. به گفته او، تمرکز ما برای کاشت برنج در دو استان گیلان و مازندران خواهد بود.

بر اساس بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی که سال ۱۳۹۳ صادر شد، کشت برنج در ۱۴ استان از مجموع ۱۶ استان برنج‌خیز ایران ممنوع شد اما تمامی این استان‌ها اقدام به کشت کرده و هیچ‌گونه تغییری در تولید ندادند.

خشکسالی و بحران کم‌آبی سال‌هاست که اغلب مناطق ایران را فرا گرفته است. به گفته مقامات وزارت نیرو، این خشکسالی تا ۲۰ سال دیگر همچنان ادامه دارد. کار‌شناسان می‌گویند بحران و کمبود آب ممکن است به مناقشه و حتی جنگ منجر شود.

 

 

دیدگاه