قطعه «فروغ» به مناسبت سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد منتشر شد

  • 24 بهمن 1395 - 13:54
قطعه «فروغ» به مناسبت سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد منتشر شد

علیرضا قربانی قطعه فروغ را به مناسبت سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد منتشر کرد. این قطعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد درگذشت «فروغ فرخزاد» منتشر شده است.

فروغ فرخزاد ۲۴ بهمن ۱۳۴۵ بر اثر سانحه رانندگی درگذشت.

شعر قطعه «فروغ» از سروده‌های این شاعر نامدار است که در دفتر اشعار او به نام «بعدها» منتشر شده و موسیقی آن اثری از «سامان صمیمی» است. «پدرام فریوسفی»، «میثم مروستی»، «نیلوفر محبی»، «محسن عبادی» و «سامان صمیمی» نوازندگان ویولن این قطعه هستند. پدرام فریوسفی و «میثم مروستی» در قطعه «فروغ» ویولا نواخته‌اند. «آتنا اشتیاقی» هم نوازنده ویولنسل و کنترباس است. جدیدترین اثر علیرضا قربانی با نظارت ضبط «بهنام ابوالقاسم» و صدابرداری «حسام‌الدین ناصری» آماده شده است.

+دانلود قطعه فروغ با صدای علیرضا قربانی

 

فروغ‌ فرخزاد شاعره‌ معاصر در سال‌ ۱۳۱۳ در تهران‌ به‌ دنیا آمد. وی پس‌از پایان‌ کلاس‌ سوم‌ دبیرستان‌ به‌ هنرستان‌ بانوان‌ رفت‌ و خیاطی‌ و نقاشی‌ آموخت.
در ۱۶ سالگی‌ ازدواج‌ کرد و به‌ اهواز رفت‌. ولی‌ کمتر از ۲ سال‌ بعد جدا شد و به‌ تهران‌ بازگشت. او سرودن را از هفت سالگی‌ آغاز کرد و نخستین‌ مجموعه‌ شعر او در سال‌ ۱۳۳۱چاپ‌ شد. دومین‌ مجموعه‌ شعر وی (دیوار) در ۲۱ سالگی‌ چاپ‌ شد که این مجموعه مورد نقد و سرزنش‌ ادبا قرار گرفت‌.

فروغ‌ فرخزاد یک‌ سال‌ بعد علیرغم‌ ملامت‌ شخصیت‌های‌ ادبی‌، سومین‌ مجموعه‌ شعر خود به نام‌ عصیان‌ را چاپ‌ کرد. این‌ ۳ مجموعه‌ شعریهم بحث‌‌انگیز شدند.

آخرین مجموعه شعری که فروغ فرخزاد، خود آن را به چاپ رساند مجموعه تولدی دیگر است. این مجموعه شامل ۳۱ قطعه شعر است که بین سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۴۲ سروده شده‌اند.

او سپس‌ جذب‌ فعالیت‌های‌ سینمائی‌ شد و در سال‌ ۱۳۳۸ برای‌ مطالعه‌ و تجربه‌ سینما به‌ انگلستان‌ رفت‌.

او پس‌ از بازگشت‌ در سال‌ ۱۳۴۱ فیلم‌ مستندی‌ از جذامیان‌ تبریز به نام‌ خانه‌ سیاه‌ است تهیه‌ کرد که‌ این‌ فیلم‌ در سال‌ ۱۳۴۲ برنده‌ جایزه‌ بهترین‌ فیلم‌ مستند فستیوال‌ اوبرهاوزن‌ ایتالیا شد.

سرانجام فروغ‌ فرخزاد ‌ ۲۴ بهمن سال‌ ۱۳۴۵ دراثر سانحه‌ تصادف‌ رانندگی‌ در سن‌ ۳۲ سالگی‌ درگذشت و در آرامگاه ظهیر‌الدوله دفن شد‌.

مهم‌ترین‌ آثار فروغ‌ فرخزاد:

اسیر(۱۳۳۱)
دیوار (۱۳۳۵)
عصیان‌(۱۳۳۶)
تولدی‌ دیگر(۱۳۴۲)
ایمان‌ بیاوریم‌ به‌فصل‌ سرد(۱۳۵۲)
برگزیده‌ اشعار(۱۳۵۳)
گزینه‌ اشعار(۱۳۶۴)
سه‌ کتاب‌ آخر پس‌ از مرگ‌ منتشر شدند.

ویدئوی مراسم خاکسپاری فروغ فرخزاد در ۵۰ سال پیش را از این لینک می‌توانید دانلود کنید.

دیدگاه